Віра і Життя 2014.2

Віра і Життя 2014.2

БЛАЖЕННІ ВИГНАНІ ЗА ПРАВДУ

Одного разу Христос сказав Своїм учням: «Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви». Тобто добро в більшості випадків повертається. Коли сіється добро, воно в свій час зарясніє
добрими плодами для нас. І це природно, у цьому закон і пророки.

Апостол Петро теж говорить: «І хто заподіє вам зле, коли будете ви оборонцями доброго? А коли ви за правду й страждаєте, то ви блаженні! А їхнього страху не бійтеся, і не тривожтеся!» (1 Петр. 3:13, 14).

Але тут також говориться, що може такого й не статися, що добро обов’язково примножиться. Можуть виникнути ситуації, коли наше добро, наша праведність будуть зустрінуті вороже. Коли правда-праведність
викличе ненависть, вас будуть сторонитись і ви будете небажаним – як це не парадоксально, але навіть для близьких людей.

Чому це можливо, адже закон говорить: «Що посієш, те й пожнеш»?

Причина – у зіпсованості людей. Нечестивий не може терпіти праведного, жорстокому – ненависний лагідний, злодію незручно з чесним.

А оскільки цей світ лежить у злі, неправді, беззаконні, то, звичайно, праведні люди дуже незручні, вони наче сіль на рану, їх завжди хочуть позбутися. Їхні добрі наміри і вчинки опоганюють, їх навіть звинувачують у тому, що це через їхню «праведність» та непоступливість немає спокою, самі лише нещастя…

Коли нас женуть за правду, це означає, що ми належимо до іншого Царства – Небесного. Тому для нас таким тяжким і болісним стає будь-яке беззаконня.

Адже Царство Небесне – це Царство святості, чистоти, а тому й радості.

Можливо, і вам незрозуміло, чому часто ваші найчистіші наміри зустрічають ворожість. Ті, кого ви щиро любите, обмовляють вас, обливають грязюкою…

Давайте разом із авторами статей поміркуємо на цю тему – чому таке трапляється та якою має бути правильна, за Словом Божим, поведінка дітей Божих у подібних випадках.

Нехай Господь наділить нас мудрістю – для нашої радості та Його слави!
Василь ДАВИДЮК,
головний редактор

Один із розворотів приурочений до 40-річного ювілею журналу «Віра і життя». Тут ви знайдете фотокопію двох сторінок із першого номера, який вийшов у 1974 році.

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.