Віра і Життя 2013.6

Віра і Життя 2013.6

СЕРЦЕ СВОЄ СТЕРЕЖИ

Що ми маємо на увазі, коли говоримо: чисте серце?
Ми говоримо про незабруднену совість, сердечну доброту
в стосунках з усіма?
Мабуть, ми говоримо про чистоту вчинків, про чесність у всьому. Відповідно до Слова Божого – про правильну життєву позицію.
У всякому разі, сердечна чистота – це можливість прямо й відкрито дивитися в очі кожній людині, без сорому й дискомфорту. А ще важливіше, мати сміливість у молитві до Бога й у стосунках із Ним.
Бог каже Каїнові: «Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє…» (Бут. 4:7).
Власне, Христос говорить наступне: що з брудом у серці неможливе спілкування з Богом, не можна чути Його голос і тим паче – бачити Його славу в своєму житті й у всьому творінні.
Чисте серце – це серце, вільне від гріха, заздрощів, усякого осудження, гордині, пихатості, непокори тощо.
І такого серця ніхто з людей не має. Таким наше серце може зробити тільки Бог. «Серце чисте створи мені, Боже…» (Пс. 51:12).
Тим, хто навертається до Бога заради благодаті Ісуса Христа, Бог дає нове серце. І щоб дійсно бачити Бога, розуміти Його, бути керованим Ним, – це нове серце потрібно зберігати в чистоті та святості. «Над усе, що лише стережеться, серце своє стережи, бо з нього походить життя» (Пр. 4:23).
Тож тема чистого серця – одна з найважливіших серед існуючих тем.
Читаючи цей журнал, будемо просити Бога, щоб Він дав нам побачити правдивий стан нашого серця, тому що серце людини – то її суть…
Василь ДАВИДЮК,
головний редактор

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.