Віра і Життя 2012.5

Віра і Життя 2012.5

НЕ ЖАДАЙ
«Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його,
ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!»
(2 М. 20:17).
У Біблії сказано: велике надбання та прибуток – бути благочестивим і задоволеним.
Заздрість робить людину нещасною, безрадісною та незадоволеною. Бажання чужого руйнує стосунки, добрі відносини, штовхає людей на всіляке зло і навіть убивство.
Чому так серйозно Бог застерігає нас і наказує бути пильними до нашого серця та бажань, які наповнюють його? Тому що все, що ми маємо, повинно викликати в нас вдячність Богові. Адже ми нічого не маємо свого: все, що в нас є, – це дар Божий. І тільки Бог знає, що саме, скільки й для чого дав кожній людині. Для того ж, щоб бути щасливим і радісним, достатньо мати їжу та одяг. Коли ми виказуємо незадоволення, коли ми ображені, що не маємо чогось, що є в ближнього, – ми обурені на Бога. У нас нема вдячності за безліч добра, яким Бог уже збагатив нас.
Незадоволена людина – це страшна людина.
Здається, ну що такого поганого бути незадоволеним тим, що маєш? Але незадоволення часто є причиною порушення всіх інших дев’яти заповідей.
Читаючи цей номер журналу, давайте дослідимо наше серце. Можливо, причиною нашого «нещастя», болю, «несправедливості» до нас є якраз наша невірність цій заповіді Божій. Адже не бажати чужого – це бути задоволеним і дуже щасливим…
Василь ДАВИДЮК,
головний редактор

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.