Віра і Життя 2012.4

Віра і Життя 2012.4

НЕ КАЖИ НЕПРАВДИ
Ніщо так не принижує людину, ніщо так не руйнує гармонію стосунків, як неправда. Це страшне зло. Часто у відчаї люди вигукують: «Не можна вірити нікому!» - і в цьому крику душі звучить, як страшний висновок, величезна трагедія. Про що можна говорити, якщо слова втратили своє значення, якщо їм не можна довіряти!
Це подібне до того, як людину із зав’язаними очима привести на край прірви і сказати, що перед нею пряма та рівна дорога, і запропонувати йти вперед. Неправда завжди веде до таких самих наслідків.
Не менш страшно, коли люди говорять неправду про інших людей, про їхнє життя, їхні вчинки. Коли звучать неправдиві звинувачення, коли руйнується добре ім’я людини без будь-яких на те підстав. Це велике зло.
Біблія дуже серйозно застерігає проти осуду інших людей, оскільки суд наш завжди несправедливий, у ньому не може бути повної правди, адже ми не знаємо серця людини, справжніх мотивів тих чи інших учинків.
Світ, у якому існує неправда, це спотворений світ, в ньому дуже важко орієнтуватись, покладатись на щось, довіряти інформації. Бог створив світ, в якому правда повинна бути абсолютною, слова повинні сприйматись як дійсність, без сумнівів. Тоді ми без страху діємо відповідно до отриманої інформації.
Розуміючи, яке зло спричиняє неправда, ми усвідомлюємо, чому так категорично звучить заповідь Божа: «Не свідкуй неправдиво», тобто «Не кажи неправди». Давайте серйозно поміркуємо на цю тему. Нам, кожному, є що проаналізувати. Бережімо себе від цієї скверни - і в серці буде спокійно та радісно.
Благословенного читання вам, дорогі друзі.
Василь ДАВИДЮК,
головний редактор

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.