Віра і Життя 2012.1

Віра і Життя 2012.1

Навколо нас вирує життя у найрізноманітніших проявах. Все навкруги наповнене
ним.
І вся ця різноманітність робить існування людства захоплюючим, святковим, сповненим радості.
Але найвища з форм життя – це людина, яка є подобою Божою. Ніхто не приймав рішення бути, з’явитися на землі. Ніхто не створював себе. Створити істот, наділених життям від Самого Себе, – це рішення Бога Творця. І це високе створіння – людину – Бог наділив розумом, здатністю творити, планувати й досягати мети, знати, що таке радість або біль чи розчарування, відчувати тугу чи глибоке умиротворення. Такі поняття як любов, голос совісті, біль утрати, плач, сміх, почуття відповідальності або вибух обурення, розумний аналіз речей і ситуацій – притаманні лише людині. І ми розумієм, що не можемо пояснити їх природу. Якісь визначення для всіх цих проявів ми, звичайно, даємо, але пояснити, що це таке, що таке емоції, – дуже важко.
Ми розуміємо, що це область нашої душі, нашого духу і це не матеріальні речі. Всіма цими якостями Бог наділив нас від Своєї сутності. Тому що, створивши нас за образом Своїм, створив для тільки Йому відомої цілі. Тому життя кожної людини визначене Самим Богом у просторі й часі, і тільки Він має абсолютне право
на його початок і кінець. Коли хтось посягає на життя людини, він вдирається в заборонену зону, зазіхає на те, що належить тільки одному Богові. І це посягання має дуже серйозні, тяжкі наслідки. Цій темі й присвячено даний номер журналу. Благословення та духовного збагачення бажаю всім читачам.
Василь ДАВИДЮК,
головний редактор

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.