Віра і Життя 2011.3

Віра і Життя 2011.3

НЕ СТВОРЮЙ КУМИРІВ
Cтворювати кумирів, ідолів здається такою нормальною справою, що ми навіть не думаємо, що це страшний злочин, гріх перед Богом. Коли ми схиляємось перед людьми, предметами, зображеннями, знаменитостями, талантами, не віддавши найвищу шану Богові, Хто є причиною всього існуючого, Хто зробив можливим усяке дійство, всякий розум, інтелект, силу, швидкість і, взагалі, все, що існує, – це велике зло.
Актуальність цієї Божої заповіді сьогодні, як і в усі інші часи, дуже велика, тому що звеличується творіння замість Творця.
Суть у тім, що все в нашому житті залежить тільки від Бога. Тому міняти фокус цілеспрямованості нашого життя на щось інше, крім Бога, дуже небезпечно. Це означає спрямовувати увагу в порожнечу, бути відірваним від джерела, не отримувати необхідного для життя, а тільки руйнувати його.
Створення кумирів – безумство і злочин перед Причиною всього сущого – викликає справедливий гнів Божий.
Роздуми й дискусії в цьому номері якраз на цю тему. Бажаю духовного збагачення всім читачам нашого журналу.
Василь ДАВИДЮК

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.