Віра і Життя 2010.3

Віра і Життя 2010.3

Колись, у молодості, чув, як сестра в церкві читала вірш «...Найбільше зло у світі – гроші», і я зараз думаю, що, мабуть, вона на практиці сама в це не вірила, щоб ставитись до них як до зла.
Але якщо поглянути на своє життя та життя інших людей, то здається, що все якраз навпаки.
Ми прагнемо грошей як великого благословення. Ми розуміємо, що це той інструмент, від якого залежить все, навіть успіх у служінні. Я навіть чув такі слова, сповнені віри в сказане: «Дайте нам достатньо грошей, і всі в країні будуть християнами».
Скоріше, людство живе по іншій приказці: гроші – це зло, якщо їх мало.
Коли люди думають про захищеність їхньої старості, або чи все вони зробили для своїх дітей, для їхнього успішного майбутнього життя, то скоріш за все йдеться про те, скільки грошей ми придбали для цього.
Люди цього світу переконані, що гроші – це дуже велика сила, від якої залежить все. І ми живемо в такому світі, де дійсно все (майже все) оцінюється папірцями, на яких намальовані магічні цифри. Часто вони стають дорожчими за чиєсь життя...
Можна навіть сказати більш радикально, що ці «чудесні папірці» володіють душами людей, які про це навіть не здогадуються.
Як розібратись у цій непростій темі?
Як розуміти слова Христа: не можете служити Богові й багатству?
Як жити і служити Богові, а не ідолу грошолюбства?
У цьому номері – роздуми авторів статей на цю непросту тему.
Нехай Господь дасть вам мудрості і збереже від зла, яке приносить грошолюбство. «Бо корень усього лихого то грошолюбство, якому віддавшись, дехто відбились від віри й поклали на себе великі страждання» (1 Тим. 6:10).
Василь ДАВИДЮК

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.