Сергій Петрович, Львів

Тобто віра моя спочатку пізнавалася розумом, потім зміцнювалася в серці і теж не без допомоги вашого журналу, де кожна сторінка пройнята любов’ю. Що, до речі, відповідає девізу «у головному - єдність, у другорядному - свобода, в усьому - любов».

Мир вам дорогі брати і сестри! З почуттям найщирішої вдячності я пишу вам цей лист. Велике спасибі вам, дорогі брати і сестри за ваш такий корисну і воістину благодійну працю!
З місією «Світло на Сході» я знайомий дуже давно можна сказати, що саме з ваших книг я починав свої перші кроки до Бога. Ну, а журнал, «Вера и Жизнь» мені відомий ще коли він приходив на адресу передплатників просто з Німеччини, вже безпосередньо з Києва я став регулярно отримувати його десь із 90-х років. Тож я давній ваш читач і вже пишу вам як до своїх рідних. У журналі я завжди знаходжу корисну для себе інформацію, дуже зворушливі оповідання та свідчення, та й усі публікації в ньому по-своєму цікаві та збагачують мене духовно. До того ж у журналі декілька разів друкувалися мої листи, тим самим він став для мене ще блищим і ріднішим. Незважаючи на свою фінансову обмеженість, адже я живу виключно на свою пенсію з інвалідності (у мене онкологія), я все же зумів викроїти зі свого убогого бюджету необхідну суму на передплату. Все навколо дорожчає, став дорожчим і ваш журнал, і сума в 45 грн. з вартістю послуг переводу для мене істотна. Але я не уявляю свого подальшого християнського життя без ваших публікацій. А матеріальні складнощі вони тимчасові та з Божою поміччю завжди переборні.
Стаття «В Его руках», що опублікована у 5-му номері журналу (5/2013) нагадала мені про мою хворобу. Після зроблених мені двох операцій з підозрою на онкологічне захворювання я пройшов усі стадії потрібного лікування, зокрема променеву і хіміотерапію. Звісно, з часом у мене проявились наслідки цього лікування як, наприклад, лімфостаз та інші, м’яко кажучи, фізичні незручності, які я відчуваю досі. Автор статті Фріда Еверт, переносила всі ці труднощі з вірою в Бога і з величезною духовною підтримкою. У мене ж, на жаль, всього цього не було. Першу операцію мені зробили у 91-му році, і хоча на той час у мене було деяке відчуття нашого Творця, але все ж якось віддалено. Будучи допитливим, нерідко розмірковуючи про сенс життя, я тоді цікавився різними теологічними напрямками філософського толку. Так нахапавшись цих знань, я вже потім, шляхом логічних роздумів раціональних висновків, а також завдяки вашій літературі поступово приходив до пізнання істинного Бога. Тобто віра моя спочатку пізнавалася розумом, потім зміцнювалася в серці і теж не без допомоги вашого журналу, де кожна сторінка пройнята любов’ю. Що, до речі, відповідає девізу «у головному - єдність, у другорядному - свобода, в усьому - любов». Я не пам’ятаю, чи просив я у Бога повного зцілення і в деякій мірі я навіть вдячний Йому за свою хворобу, оскільки вона змушувала мене вже серйозно переглянути своє життя і основні його цінності. Зараз у мене велике і різноманітне (в сенсі географії) листування. Я також давно збираю християнську бібліотеку, суттєву частину якої складають надіслані вами книги. Книги я даю читати всім бажаючим, частіше сам пропоную і розношу їх. Так моя зайнятість, моя віра і служіння не дають мені часу розслаблятися і згадувати про свою хворобу, адже вона перемагає тоді, коли про неї постійно думаєш. Я цілком покладаюсь на Бога, нехай усе буде в Його руках, я відчуваю Його водійство і все, що до мене приходить, чи то добре чи погане, йде мені тільки на користь.
Наприкінці 2010 року моя мати (їй 84 р.) абсолютно осліпла (глаукома), я вам писав про це. І я безмірно вдячний вам, дорогі брати і сестри, за те, що ви надіслали мені, а швидше моїй матері аудіозаписи книг добре відомих мені християнських авторів. Досить складно дивитися за сліпою людиною, особливо у віці, з її примхами і т.п. Що ж, Господь послав мені ще одне випробування, та з Його допомогою і з молитвою до Нього я намагаюсь долати і ці труднощі. Я ще раз дякую вам дорогі брати і сестри, за вашу духовну допомогу і підтримку! Велике спасибі вам за вашу увагу до мене, доброту і турботу! Я від душі бажаю вам рясних Божих благословінь, благополуччя в житті та міцного здоров’я, успішного вам благовістя і нехай береже вас Господь!
З Христовою братською любов’ю до вас Сергій

Молитися про місію

    Журнали для незаможних

    Ми розглядаємо наші журнали, як місіонерів, які йдуть до осель тих людей, з якими ми можемо ніколи й не зустрітися особисто... Скрутне фінансове становище в Україні позбавило багатьох людей можливості покривати поштові витрати на розсилку журналів, що складає 20 $ на рік. Тому, завдяки Вашому пожертвуванню, ми не залишимо без духовної підтримки 500 сімей, багато з яких ще не прийняли Ісуса, як свого Спасителя і Бога. Але ми віримо, що Господь торкається їхніх сердець і через наші журнали.