Наше ставлення до Біблії

Канонічні книги Біблії складають рівно богонатхненне в усіх частинах Слово Боже, яке являється таким незалежно від нашого ставлення до нього.

Тільки ці книги являються вищим і єдино непогрішимим одкровенням Бога про Себе, про духовний і матеріальний світ (разом із людиною) і являють собою єдино непогрішиме і достатнє правило віри і поведінки.

До цього ж вищий авторитет Писання отриманий не від Церкви чи традиції, але від Самого Бога. Будучи цілковито і дослівно богонатхненною в оригінальному тексті, Біблія являється абсолютно непогрішимою і безпомилковою у змістовному викладенні всіх тем, яких вона торкається.

Вона має подвійне авторство і природу (божественну і людську). Це означає, що Бог, через Духа Святого, використовуючи індивідуальні особливості авторів та їх культурно-історичний спосіб мислення, дав людству в неісторичне і рівно застосовуване до будь-якої епохи божественне одкровення і зберіг його у копіях і перекладах оригінала, які являються Словом Божим у тій мірі, в якій вони вірні до оригінала.

Подвійна природа Біблії потребує буквального граматико-історичного тлумачення Писання за молитовно-одухотворяючої дії Духа Святого. Вживання гіпербол і цілих чисел, тематичний розподіл і варіативний підбір матеріалу в паралельних текстах, вільне цитування та інші літературні прийоми не порушують непогрішимість Біблії.

Молитися про місію

    Підтримати місію

    Місія «Light in the East» - це неприбуткова організація, яка існує виключно за рахунок добровільних пожертв. Коли Господь спонукає Вас підтримати один із проектів місії, ми радіємо, що Ви побачили важливість цього служіння.